Re: Money a úvěr - poradí mi někdo?
Dobrý den, já splátku úvěru z BÚ účtuji 261/221 a na základě výpisu z úvěrového účtu splátku úvěru zaúčtuji 461/261.
Ale tu splátku účtuji na ÚVĚROvĚM účtu.
Totéž platí pro převod beněz na poplatky a úroky. Z BÚ 261/221, příjem na ÚÚ 461/261 a následně úrok na ÚÚ 562/461 a poplatky 568/461.
Musíte pracovat s oběma účty. Je dobré si zvolit i spec. v.s. pro každý měsíc, abyste viděla pohyby a zůstatky.
Re: Money a úvěr - poradí mi někdo?
tak bych účtovala asi špatně ale předchůdkyně tak účtovala krátkodobý úvěr.. takže moji "radu" neberte v potaz :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2011 9:53
Prosím někoho kdo účtuje v Money o radu jak mám postupovat při zaúčtovat úvěru. Založila jsem si ještě jeden účet.
Interním dokladem jsem zaúčtovala poskytnutí úvěru 261/461,
pak nám přišel úvěr na BU tak jsem účtovala 221/261. Splátku úvěru provádíme z BU a já jsem s rozumem v koncích nějak jsem se do toho zamotala a stále nemohu dostat splátku na úvěrový účet, vrací mne to pořád na BU