Re: zam.nec a zároven jednatel,mzda,SP a
Odměna jednatele není to samé jako mzda. Z 8 tis. (může být i míň) Vám to s.r.o. strhne zdravotní, sociální bez nemocenského a zbytek vyplatí. Vy na konci roku dostanete potvrzení o zdanitelných příjmech a připočtete do svého zaměstnání. Nesmíte u syna podepsat prohlášení, máte podepsáno v zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2011 10:47
dobrý den,
potřebuji poradit, prosím,
chodím do práce, jsem zaměstnanec a ješte si trochu přivydělávám jako OSVČ (ale většinou jsem spíš v podnikání v mínusu), danové přiznání si podávám sama.
syn si chce založit s.r.o. , bude společník a chce abych já a manžel byli jednatelé. chtel by mi jako jednatelce platit 8tis hrubého.
jak se to přihlašuje na sociálku a zdravotku, že jsem u něho zaměstnaná na vedlejšák? a budu platit na soc. 2500kč a na zdravotku 1080? z práce odejít nechci a pokud by mi to mělo působit problém, tak radeji tech 8tis hrubého nechci.
Děkuji
Květuše