Re: zásoby - B
děkuji za rychlou odpověď - takže u mat. to budou průměrné ceny (na skl.kartách ceny nevedeme, na konci roku si spočítám prům.ceny a takto oceníme) a u výrobků ? a prosím jak zaúčtuji ty výrobky a v jaké ceně ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2011 14:30
Dobrý den,
účtujeme zásoby způsobem B (rovnou do nákladů), využili jsme §24 odst. 2zg) o daních z příjmů - likvidace výrobků a materiálu (jedná se o prošlé výrobky a materiál a o zboží namočené vodou - potraviny - nelze dát do oběhu, sepsán protokol), nyní mi jde o účtování:
- musím přeúčtovat dle protokolu např. z 501 (kde mám materiál) na 548, nebo nikoliv - jedná se daňový náklad, tak mohu nechat na té 501 a hlavně nevím, v jaké ceně převézt - zřejmě v pořizovací, ale nemohu vědět, z jaké dodávky byl materiál zničen, takže převézt v průměrné ceně, kterou používáme např. při oceňování zásob na konci roku ?
to samé u výrobků - tam použiju jaké účty a jaké ceny - chceme např. vyřadit staré výrobky z roku 2009 - takže ve vl.nákladech platných pro rok 2009 ? jsem z toho už zoufalá, sklady vedeme pomocí skladových karet a s tímto si tedy nevím rady.
Prosím poradíte někdo ?
Děkuji a přeji hezký víkend