Re: Dodatečné, opravné Přiznání DPH
řádné daňové přiznání – tuto možnost zvolíme, pokud podáváme přiznání v řádném termínu a je to první podání.
opravné daňové přiznání – pokud najdeme ještě před posledním dnem pro podání přiznání chybu v již podaném přiznání, můžeme podat opravné přiznání, které původní přiznání nahrazuje, tj. jako by nebylo podáno.
dodatečné daňové přiznání - pokud najdeme chybu v již podaném přiznání až po termínu pro jeho podání a v důsledku toho by měla být daňová povinnost vyšší nebo daňová ztráta nižší, jste povinni podat dodatečné daňové přiznání, a to do konce měsíce, který následuje po tomto zjištění. V této lhůtě je dodatečná daň také splatná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2011 20:28
Asi vám budu připadat jako účetní analfabet, ale jsem čtvrtý den v účetnické džungli a můj dotaz je s ohledem na to, že jsem přišla, na chybně zařazenou FAV v obd.1/11 do Přiznání DPH. FAV byla zařazena chybně do ř. 22 (nebylo DPH v udp), ale potřebuji ji "opravit" do řádku č.1 i s DPH. Podám "Dodatečné DH za 1/11" s tím, že uvedu pouze změny - tedy mínusem z ř. 22 a plusem na ř. 1 s tím, že zašlu doplacení daně? Nebo "Opravné"? Zaúčtovanou na 343 ji mám! Děkuji za pomoc!