Dodatečné, opravné Přiznání DPH

• (neregistrovaný)

8. 4. 2011 20:28

Asi vám budu připadat jako účetní analfabet, ale jsem čtvrtý den v účetnické džungli a můj dotaz je s ohledem na to, že jsem přišla, na chybně zařazenou FAV v obd.1/11 do Přiznání DPH. FAV byla zařazena chybně do ř. 22 (nebylo DPH v udp), ale potřebuji ji "opravit" do řádku č.1 i s DPH. Podám "Dodatečné DH za 1/11" s tím, že uvedu pouze změny - tedy mínusem z ř. 22 a plusem na ř. 1 s tím, že zašlu doplacení daně? Nebo "Opravné"? Zaúčtovanou na 343 ji mám! Děkuji za pomoc!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2011 21:01

IlonaJ (neregistrovaný)

Re: Dodatečné, opravné Přiznání DPH
      podáte dodatečné řádné - dle novely DPH.... uvedete rozdíl a daň doplatíte

• 9. 4. 2011 8:47

IlonaJ (neregistrovaný)

já ještě upravuji svoji odpověď - platí od 1.1.2011
      řádné přiznání
      řádné opravné
      řádné dodatečné
      opravné dodatečné

• 9. 4. 2011 7:48

Jaruška (neregistrovaný)

řádné daňové přiznání – tuto možnost zvolíme, pokud podáváme přiznání v řádném termínu a je to první podání.
      opravné daňové přiznání – pokud najdeme ještě před posledním dnem pro podání přiznání chybu v již podaném přiznání, můžeme podat opravné přiznání, které původní přiznání nahrazuje, tj. jako by nebylo podáno.
      dodatečné daňové přiznání - pokud najdeme chybu v již podaném přiznání až po termínu pro jeho podání a v důsledku toho by měla být daňová povinnost vyšší nebo daňová ztráta nižší, jste povinni podat dodatečné daňové přiznání, a to do konce měsíce, který následuje po tomto zjištění. V této lhůtě je dodatečná daň také splatná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).