Brigádník na ÚP

• 9. 4. 2011 9:22

Potřebuji brigádu ve dnech 27.4.-1.5. bude na dohodu o proved.práce o rozsahu 40 hodin v dubnu a 12 hodin v květnu. Brigádník je na ÚP výdělek 4000 Kč nepřesáhne. Myslíte, že mám napsat 2 dohody (duben,květen) nebo jednu s vyplacením v květnové výplatě? Nedokážu prokouknout možná úskalí. Kdybycj napsala 2 a brigádník mi podepsal prohlášení jenom na jeden den (1.5.) mohl by v květnu ještě podepsat prohlášení na zbývající dny jinde?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2011 9:08

denda (neregistrovaný)

Re: Brigádník na ÚP
      Od roku 2011, když pobíráte podporu, tak už si nesmíte přivydělat ani těch Kč 4000,-.

• 11. 4. 2011 10:28

Johana

Vím je to trochu jiné, přivydělat lze, ale to není můj případ, podporu neberou ani jeden.

• 11. 4. 2011 16:55

Líba (neregistrovaný)

Nemyslím, že by bylo nutné psát 2 dohody. Stačí jedna a je na dohodě, jestli zaplatíte každý měsíc zvlášť nebo dohromady. Jestli to bude dohromady do 4000,-, nebude to vadit ani ÚP. Pokud bude prohlášení do 1.5. a od 2.5. podepíše prohlášení někde jinde, není to souběh, je to možné. Ovšem v takovém případě slevu na poplatníka ten druhý zaměstnavatel nebude chtít dát, takže ji zaměstnanec dostane až v ročním zúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).