Re: chci ukončit pp ze zdravotních důvod
Pokud jsem pochopila správně, jde Vám o skončení PP výpovědí ze strany zaměstnavatele dle § 52 písm. d) nebo e), kde důvodem pro výpověď jsou zdravotní důvody. Ovšem rozlišení písmene d) = nárok na odstupné, což je v případě zdravotní nezpůsobilosti v důsledku pracovního úrazu, onemocnění nebo ohrožení nemocí z povolání nebo dosažení nejvyšší přípustné expozice. Písm. e) je zdravotní nezpůsobilost z obecných příčin bez nároku na ostupné. Zákon požaduje jako podklad pro výpověď lékařský posudek vydaný zařízením závodní preventivní péče.
Re: chci ukončit pp ze zdravotních důvod
.nechte se vyšetřit závodním lékařem, který vystaví posudek(dle § 56 a) ZP), ten pak předložte zam-teli, má povinnost Vás přeřadit na jinjou práci do 15ti dnů, pokud tak neučiní, můžete okam.zrušit PP s nárokem na odstupné.
Pokud podáte výpově´d sám nebo podepíšete dohodu, nedostanete nic a skončíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2011 19:15
jsem po operaci plotýnky krční páteře.pracuji v mrázáku jako skladový dělník.dle lékaře nesmím nic těškého zvedat a nesmím dělat v mrazáku a ani v chladáku.podnik mi chce propustit na dohodu s čím já nesouhlasím,a já chci odejít ze zdravotních důvodů.byl jsem dán do invalidního důchodu 1.st. děkuji za odpověd