Re: Prodej květin DPH a evidence
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dph/priloha1.aspx
ZDPH, Příloha č. 1, Seznam zboží podléhajícího snížené sazbě
06 Živé dřeviny a jiné rostliny; cibule, kořeny a podobné; řezané květiny a dekorativní listoví.
Re: Prodej květin DPH a evidence
Ano, vázané kytice děláme taky s 10%. Pouze prodej zboží, které je nakoupené s 20% - doplňky a ost. prodávat s 20%. Evidence víceméně odhadem, tedy podle faktur a dokladů - zase - aby nebyly velké rozdíly nákupu a prodeje v jednotlivých sazbách... Snad je to trochu srozumitelené...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2011 10:12
Dobrý den,
mám květinářství a od příštího měsíce budu plátcem DPH. Měla bych prosbičku - jaké vlastně bude DPH u vázané květiny - součástí je květina,přízdoby,lesk... bude ve snížené sazbě? nebo jako služba s 20%? A ještě neporadíte mi, jakým způsobem nejlépe evidovat DPH pro účely případné kontroly a také pro účetnictví - když se mi nahrne do obchodu hodně lidí, tak jsem ráda, že stíhám vázat a už nemám čas abych ještě někde rozepisovala co za kolik prodám (prodávám řezané květiny,hrnkovky a taky různé ´sarapatičky´)- na konci dne si sečtu pokladnu a to si napíšu do tržeb. Vím, že to nějak budu muset evidovat, ale nevím jak nejlépe.
děkuji předem za všechny rady