Dobropis, zápočet - přelom účetního roku

• (neregistrovaný)

11. 4. 2011 10:38

Dobrý den,
    dne 28.3. jsem vystavila dobropis a zároveň jej započetla s vystavenou dosud nesplacenou fakturou. Odeslala jsem dobropis i zápočet poštou obch. partnerovi. Máme účetní období od 1.4. do 31.3. a zatím jsem dokumenty potvrzené neobdržela. Snížení DPH na výstupu bude až k datu, ke kterém obch. partner dobropis přijal, to vím. Ale jak to vše zaúčtovat - dobropis a zápočet s tím, že vystaveny byly v účetním období 2010, ale potvrzené budou až v účt. období 2011.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2011 11:14

Alik83 (neregistrovaný)

Re: Dobropis, zápočet - přelom účetního
      jednostrany započet ze zakona nemusi byt potvrzeny, ale zalezi na tom: 1/kdy bude doručen+2/kdy se potkavaji data splatnosti. pokud to oni obdrzeli v breznu,ale splatnost dobropisu byla az v dubnu a oni to v dubnu potvrdi, je tento započet spravne az v dubnu, tudiz 31.3.11 by jste mela tyto zavazky a pohledavky ješte na saldu.
      pokud splatnost by byla napr.31.3.a v breznu to i obdrzi,muzete započet udelat uz k 31.3. i kdyz vam započet prijde a datum potvrzeni od nich by byl v dubnu.
      u DPH skutečne plati kdy obdrzi, škoda ze jste to neposlala na dodejku mela by jste doklad o tom kdy to obdrzeli. takhle vam ted nebude sedet zrejme 343. protoze v priznani bude az v dubnu,ale na 343 tento rozdil jiz je učtovany, tak na to nezapomente az budete delat kontrolu a inventuru učtu.

• 11. 4. 2011 11:37

V. (neregistrovaný)

Jednalo se o dobropis - vrácené zboží nebo služba? Nebo o storno faktury z jiného důvodu?

• 11. 4. 2011 12:03

*Jitka (neregistrovaný)

Jednalo se o dobropis z důvodu vráceného zboží (bylo nefunkční). A splatnost dobropisu je v dubnu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).