Prosím o radu mzdové nebo personalisty

• (neregistrovaný)

11. 4. 2011 16:05

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Firma končí k 30.4. a má 12 zaměstnanců.Od 1.5.nastupuje nová firma a "možná",že zaměstnance převezme.Já vypočítám odstupné jen 3 měsíce nebo musím dopočítat i dvouměsíční výpovědní dobu(která ale nebude)?Dále je odhlásím na ZP a OSSZ k tomuto datu?Dopočítám dovolenou(6,5 dní) a vše vyplatím se mzdou k 30.4.Zapomněla jsem ještě na něco kromě toho,že bude ELDP,Potvrzení o mzdách a "Zápočtový list"? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2011 16:54

pája

Re: prosím o radu mzdové nebo personalis
      >Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Firma končí k
      >30.4. a má 12 zaměstnanců.Od 1.5.nastupuje nová firma a
      >"možná",že zaměstnance převezme.Já vypočítám odstupné
      >jen 3 měsíce nebo musím dopočítat i dvouměsíční
      >výpovědní dobu(která ale nebude)?

jak nebude, Vy jim musíte dát výpověď s dvouměsíční dobou + odstupné, max. se můžete dohodnout na uzavření dohody o rozvázání PP s nárokem na odstupné, nabídnout jim odstupné o dva měsíce vyšší, aby tu dohodu podepsali, jinak je máte na krku.
      Jiná situace by nastala, kdyby šlo o přechod práv a povinniostí dle ZP s projednáním se všemi zaměstnanci a jeich přechod k novému zam-teli se stávajícími sjednanými PS a náležitostmi.

Dále je odhlásím na ZP a
      >OSSZ k tomuto datu?Dopočítám dovolenou(6,5 dní) a vše
      >vyplatím se mzdou k 30.4.Zapomněla jsem ještě na něco
      >kromě toho,že bude ELDP,Potvrzení o mzdách a "Zápočtový
      >list"? Děkuji.

• 11. 4. 2011 17:08

elina (neregistrovaný)

Re: prosím o radu mzdové nebo personalis
      Pájo,děkuji.Tím "nebude" jsem myslela,že už nebudou pracovat v té rušící se firmě:=)Chtěla jsem se jen ujistit,že odstupné + proplacení výpovědní doby.V tom jsem neměla úplně jasno.Nerada bych udělala chybu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).