Re: prosím o radu mzdové nebo personalis
>Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Firma končí k
>30.4. a má 12 zaměstnanců.Od 1.5.nastupuje nová firma a
>"možná",že zaměstnance převezme.Já vypočítám odstupné
>jen 3 měsíce nebo musím dopočítat i dvouměsíční
>výpovědní dobu(která ale nebude)?
jak nebude, Vy jim musíte dát výpověď s dvouměsíční dobou + odstupné, max. se můžete dohodnout na uzavření dohody o rozvázání PP s nárokem na odstupné, nabídnout jim odstupné o dva měsíce vyšší, aby tu dohodu podepsali, jinak je máte na krku.
Jiná situace by nastala, kdyby šlo o přechod práv a povinniostí dle ZP s projednáním se všemi zaměstnanci a jeich přechod k novému zam-teli se stávajícími sjednanými PS a náležitostmi.
Dále je odhlásím na ZP a
>OSSZ k tomuto datu?Dopočítám dovolenou(6,5 dní) a vše
>vyplatím se mzdou k 30.4.Zapomněla jsem ještě na něco
>kromě toho,že bude ELDP,Potvrzení o mzdách a "Zápočtový
>list"? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2011 16:05
Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Firma končí k 30.4. a má 12 zaměstnanců.Od 1.5.nastupuje nová firma a "možná",že zaměstnance převezme.Já vypočítám odstupné jen 3 měsíce nebo musím dopočítat i dvouměsíční výpovědní dobu(která ale nebude)?Dále je odhlásím na ZP a OSSZ k tomuto datu?Dopočítám dovolenou(6,5 dní) a vše vyplatím se mzdou k 30.4.Zapomněla jsem ještě na něco kromě toho,že bude ELDP,Potvrzení o mzdách a "Zápočtový list"? Děkuji.