Re: Řádek 47 přiznání k PDH
Ne
Pokyny k přiznání
47 Hodnota pořízeného majetku vymezeného v § 4 odst. 3 písm. d) a e)
– uvede se údaj o základu daně a dani na vstupu u majetku pořízeného nebo vytvořeného vlastní činností, vymezeného v § 4 odst. 3
písm. d) a e), a to najednou v daňovém přiznání za zdaňovací období, kdy byl převeden do užívání. Neuvádějí se zde zálohy nebo
přijatá dílčí plnění při pořizování majetku vlastní činností. Pokud je nárok na odpočet daně uplatněn v poměrné výši podle § 75, uvede
se zde také v poměrné výši.
Proto jsem kopírovala odkaz doslova. Stačí vzít do ruky zákon a máte odpověď
"e) dlouhodobým majetkem vytvořeným vlastní činností dlouhodobý majetek, který plátce v rámci svých ekonomických činností vyrobil, postavil nebo jinak vytvořil; technické zhodnocení [73] se považuje za samostatný dlouhodobý majetek vytvořený vlastní činností,"
Včera jsem byla na školení - majetek vytvořený vlastní činností např. stavba budovy, jak vlastními silami, tak subdodávkami (je jich víc), ale pokud to udělá jeden dodavatel na klíč, tak to není majetek vytvořený vlastní čiinností. Alespoň tahle bylo vysvětleno ing. Bendou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2011 9:39
Dobrý den, koupili jsme rozezstavěný objekt, který není zkolaudován a dokončujeme výstavbu. Mám tady doklady za nákup ytongu, polystyrénu atd. mám dávat do řádku 47? Tyto doklady účtuji na účet 042 - pořízení dlouhodo. majetku a začnu odepisovat spolu s nemovitosti po kolaudaci.