Re: Advokátní koncipient - skupina prací
Zaručenou mzdu Vám měl dát zam-tel, pokud jste ji nedostával, tak se obraťte na inspektorát práce
když je podle Vás ujednání při nástupu, které musí obsahovat mimo jiné i mzdu nebo odměnu, bezpředmětné, tak nechápu, co vlastně chcete poradit. Od toho ujednání se odvíjí další skutečnosti, způsob sjednání nebo stanovení mzdy, dokumentace, co jste podepsal či obdržel formou rozhodnutí zam-tele apod.
akže chcete-li něco řešit, musíte podrobněji popsat a ne se hned nafrňovat.
Netroufnu si zařadit, ale podle mě 4 a výše. Předpokládám, že úvazek jste měl plný a že Vám při nástupu bylo víc než 21 let. Pohrozte mu, že se obrátíte na oblastní inspektorát práce. Ovšem ten Vám peníze nevymůže, pouze provede kontrolu, uloží nápravu, případně mu dá pokutu. Pokud to nepomůže, pak opravdu jen žaloba a soud.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2011 18:14
Dobrý den. Jsem otráven přístupem mého zaměstnavatele - advokáta a plánuji po něm vymáhat doplatek na zaručené mzdě (bral jsem pět měsíců 8 hrubého a pak 9 a půl....) Pokud to chápu správně, tak zařadit do adekvátní skupiny prací by mě měl on, ten to odmítl, takže to určí soud...? Podle mě jsem ve čtverce nebo pětce...jasně doložit mohu účast na soudech - protokolem z jednání...