Reklamace

• (neregistrovaný)

12. 4. 2011 20:20

Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat co mohu dělat, když jsem reklamovala obuv až po 6 měsících, a nejsem si jista že to bude schváleno. Reklamovala jsem závadu, že goretexové boty promokají. Na reklamaci mi řekli, že jsem měla přijít dříve, to jsem však nemohla, jelikož boty jsem koupila v září a nebyly to ani zimní boty, takže jejich nepromokavost jsem ověřila pořádně až v březnu. Jsem si jista že vada je v materiálu, jelikož kdysi jsem měla také goretexové boty a ani jednou během 3 let nepromokly. Tyto promokly za chvíli. Co mohu dělat když mi reklamaci neuznaji?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2011 21:10

Romana (neregistrovaný)

Re: Reklamace
      Odvolat se. Případně navštívit ČOI. Jedná-li se opravdu o vadu materiálu, pak není důvod pro neuznání reklamace do 2 let. Do 6 měsíců se prokazuje rozpor s kupní smlouvou, kdy je možné požadovat vrácení peněz nebo výměnu za nový kus.
      Pokud boty promokají a byly prodávány jako nepromokavé, tak lze reklamovat v průběhu celých 2 let, ale to si již obchod může zvolit, zda-li Vám je opraví nebo vymění, či vrátí peníze.
      Pak je otázka, zda-li nebudou argumentovat špatným způsobem ošetřování obuvi...

• 12. 4. 2011 22:10

VerčaB (neregistrovaný)

Re: Reklamace
      odvolávat je zbytečné, dodavatel Vašeho prodejce rozhhodne a s tím se nic už nenadělá, ale já doporučuji dát boty na expertizu na textilní zkušební ústav (za toto si však zaplatíte) a pokud shledají závadu v materiálu, tak se jedná o oprávněnou reklamaci a náleží Vám také mimo jiné náhrada za expertizu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).