Re: Stržené daně v březnové výplatě
Jak mohl vyjít nedoplatek? Něco jste pozdě nahlásili? V RZD, pokud se celý rok správně strhávají zálohy, nemůže nedoplatek vyjít. Chyby se mají opravovat mimo RZD. Chtělo by to překontrolovat jednotlivé výplatní pásky, protože jestli kolegyně říká, že to tak bylo i v minulých letech, je to zarážející.
z čisté mzdy mám odečteno 301 Kč jako roční zúčtování daně - nedoplatek, o tuto částku mám mzdu vyplacenou menší ... během roku jsem uplatnila jen vlastní odečitatelnou položku, v ročním zúčtování nic navíc ..tak nevím ...
cituji : "V RZD, pokud se celý rok správně strhávají zálohy,
nemůže nedoplatek vyjít. Chyby se mají opravovat mimo
RZD."...............jestli to chápu dobře, tak je možné, že se v rámci tohoto RZD opravila nějaká předešlá chyba, která se měla opravit v tom daném - chybném měsíci ? Můžeme se tedy hájit příslušným paragrafem zákona, že se nedoplatky nesráží v RZD ? Měli nám je srazit v tom příslušném daném měsíci že ? Musíme vlastně zjistit, jak probíhal výpočet tohoto RZD a porovnat výplatní lístky že ? Mooc děkuji :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2011 9:19
Dobrý den,
chtěli bychom se poradit, jak postupovat a jak se bránit, když nám zaměstnavatel strhl v březnové výplatě nedoplatek - daně - z ročního zúčtování záloh, prosím ? Kolegyně mě tvrdí, že jí to tak strhával i v minulých letech, když jí vyšel nedoplatek. Když jí vyšel přeplatek, tak jí ho vrátil.
V Zákoně o dani z příjmů je stanoven §38ch, odst.5 a tam se píše, že případný nedoplatek z ročního zúčtování záloh se poplatníkovi nesráží. Platí to i v našem případě ? Nebo je to platné, jen když se během roku neuplatňuje daňové zvýhodnění a jednou za rok v ročním zúčtování se uplatní ?
Jak máme prosím postupovat ?
Moc moc moc děkuji.