Sleva a DPH

• (neregistrovaný)

13. 4. 2011 13:58

Dobry den,
    prosim o radu jak mam spravne zauctovat. mam doklad za benzin, placeny kartou. Cela suma je napr. na 1000 kc. z teto sumy je rozpis dph. ale kartou je strzeno mene, na dokladu je uvedena "vernostni sleva".
    Dotaz: mohu nechat DPH zuctovane v cele vysi z vyssi castky dle rozpisu nebo mám vypočíst DPH ze skutečně placené částky? (Sleva je bez dph).

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 4. 2011 14:30

Jolka (neregistrovaný)

Re: Sleva a DPH
      Já bych vypočetla jen ze skutečně placené částky - protože tu jste zaplatila, nevím jestli se odpočet daně vztahuje na to co vlastně zaplaceno nebylo. Snad se někdo ještě přidá s názorem :)

• 13. 4. 2011 14:48

anita.mala (neregistrovaný)

Kdysi jsem se zde ptala na stejný případ, ale ve vyúčtování telefonního operátora. Na konci faktury odečtená částka jako ,,mimořádná odměna,,. Také mi radili, vypočítat DPH pouze ze zaplacené částky.

• 13. 4. 2011 16:48

BJ (neregistrovaný)

Jsou bonusy, slevy a jiné divné věci. Máte daňový doklad a na něm je DPH k odpočtu, tak uplatněte.

Bonusy a skonta
      U tzv. bonusů a skont, vyjadřujících sjednané platební podmínky (např. z důvodů překročení
      limitu odebraného zboží, platby předem, platby v hotovosti apod.) se dosavadní výklad
      nemění, tj. nadále se jedná o finanční plnění, u kterých se z hlediska DPH nepostupuje podle
      § 42 resp. § 43.
      zdroj http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/DANE_DPH_01042011_Opravy-zakladu-dane-a-vyse-dane-a-oprava-v-jinych-pripadech-prgf-42-43.pdf

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).