Re: OT: podání více přehledů OSVČ na OSS
Dobrý den, také jsem odevzdávala 5 přehledu, ale je to v lidech, moje paní byla příjemná, a ještě jsem u třech chtěla potvrzení o nemoci, tak mi řekla, že příště musím mít plné moci, ale pak mi je napsala. Byla jsem spokojena, sice za mnou bylo také hodně lidí, ale mladou paní to nevyvedlo z míry.
Já jsem podávala přehledy asi pro 8 klientů. U nás je členění podle příjmení, takže jsem si vystála 8x frontu. Plnou moc nemám u žádného. Mě spíš zarážel přístup jednotlivých referentek- když jsem řekla, že nepodávám za sebe - někde chtěly podepsat převzetí toho jejich Vyúčtování a bylo jim to fuk, někde se oháněly plnou mocí (tvrdila jsem, že tam u nich asi bude, že už tam za klientku chodím 10 let...), někde podepsat převzetí nechtěly....
Stejný úřad, jen o dveře vedle a hned to vidí jinak...
Na vzdálené OSSZ posílám poštou.
Leros jsem jich nesla asi 5, paní si přehledy vzala, zkontrolovala a ptala se, zda mám plnou moc, aby mi mohla dát vyúčtování do ruky, když jsem plné moci neměla, tak to vyúčtování klientům pošlou doporučeně. Proběhlo to v pohodě a ještě jsme si popovídaly ohledně "důchodu" a také mi řekla kolik bych si měla platit zhruba nemocenskou, tak, aby to odpovídalo platbám na důchodové. Vše O.K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2011 14:46
Dobrý den, externě zpracovávám OSVČ daň.přiznání a přehledy. Jako službu navíc klientům podám přehledy na zdrav.pojišťovnách, OSSZ.
Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s přístupem pracovníků OSSZ.
Já hrozný. Když přistoupím k okénku, první co je tak se mě zeptají, kolik mám přehledů a jestli nemůžu chodit po 3 přehledech. Pak mi paní řekne, že jsem si vybrala blbý termín - jako že je tam moc lidí.
Tak mě zdeptala, že jsem podala 5 přehledů a vzdala jsem to.
Když jsem došla po druhé k jiné paní tak se mě opět zeptala, kolik m ám přehledů a ať je dám na podatelnu. Když jsem ji řekla, že je chci podat, že je na podatelnu dát nechci, tak byla viditelně naštvaná.
Jak to řešíte Vy.
Třeba dělám něco špatně.