Sleva na poplatníka

• (neregistrovaný)

14. 4. 2011 12:34

Dobrý den, včera jsme přijali nového zaměstnance. Pracoval u předešlého zaměstnavatele do 31.3.11 Od 1.-12.4. má podloženo od ÚP, že byl hlášen jako uchazeč o zaměstnání. Od 13.4.11 je zaměstnán u nás. Prohlášení poplatníka daně mi podepíše k dnešku, můžeme slevu uplatnit za celý měsíc duben? Potvrzení o zdanitelných příjmech od předešlého zaměstnavatele mi bude stačit až na začátku příštího roku, pokud bude chtít udělat RZD? Dovolenou máme 4 týdny, bude mu náležet tento rok 8/12 celoročního nároku? a co za těch 13 dní, které odpracuje v dubnu?
    Moc děkuji za odpověď.
    JU

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 4. 2011 13:01

RenataH (neregistrovaný)

Re: Sleva na poplatníka
      >Dobrý den, včera jsme přijali nového zaměstnance.
      >Pracoval u předešlého zaměstnavatele do 31.3.11 Od
      >1.-12.4. má podloženo od ÚP, že byl hlášen jako uchazeč o
      >zaměstnání. Od 13.4.11 je zaměstnán u nás. Prohlášení
      >poplatníka daně mi podepíše k dnešku, můžeme slevu
      >uplatnit za celý měsíc duben?
      Ano,můžete, pokud byl na ÚP a neměl jinde podepsáno
      Potvrzení o zdanitelných
      >příjmech od předešlého zaměstnavatele mi bude stačit až
      >na začátku příštího roku, pokud bude chtít udělat RZD?
      Ano, teď ho nepotřebujete, on ho ani nemá (resp. ještě ani mít nemusí) a stejně nevíte, jestli u vás vydrží a zda bude chtít RZD.

>Dovolenou máme 4 týdny, bude mu náležet tento rok 8/12
      >celoročního nároku?
      pravděpodobně ano
      a co za těch 13 dní, které
      >odpracuje v dubnu?
      nic
      >Moc děkuji za odpověď.
      >JU

• 14. 4. 2011 13:24

JUi (neregistrovaný)

Re: Sleva na poplatníka
      Moc děkuji, mám ještě jeden dotázek. Zaměstnavatel uvádí v prac. smlouvách zaměstnacům i na pozici dělníků konkurenční doložku v délce 6 měsíců - př. obkladač by se pak půl roku po odchodu z firmy nemohl živit jako obkladač (to nevím, co by dělal, když nic jiného neumí). Dle mého je to úplně zbytečné a ani nevím, jestli má na to zaměstnavatel právo. Jak je to v případě, že takový zaměstnanec odejde a skutečně dodrží v tomto bodě smlouvu? Musí mu zaměstnavatel ten půlrok každý měsíc vyplácet průměrnou mzdu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).