Re: Sleva na dani na manželku - prosímmm
Anebo tam dělá uklízečku ... :-))
Mluvila jste s ní kde? V autobuse? Na kontrolu k Vám asi nepřišla, že? Ať vám dá odkaz na konkrétní § ZDP, podle kterého to nejde . Souhlasím s tím, že paní závislou činnost nezná. Uplatnila jste slevu správně, nebylo ani Vaší povinností mít důchodový výměr a složenku - stačilo věřit tomu, co si zaměstnanec na Prohlášení prohlásí. To je jeho odpovědnost, že manželka se do příjmů vejde.
Re: Sleva na dani na manželku - prosímmm
Moc, moc Vám děkuji. Oběma - za uklidnění. Někdy jsou to takové nervy - mzdovku dělám dva roky, a je fakt, že je spousta věcí, které nemám ještě v malíčku a doufám že tak za další dva roky už to bude klidnější. Pěkný den a ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2011 13:45
Dobrý den, nášemu zaměstnanci jsem při ročním zúčtování uplatnila slevu na manželku. Mám prodepsané prohlášení, její důchodový výměr plus složenku, že se do 68000,-- vleze. Dnes jsem mluvila s paní co dělá na daňovém úřadě a ta mi sdělila, že slevu na manželku může pouze pokud si podá daňové přiznání zaměstnanec sám na úřadě. Prosím, pochybila jsem, když jsem mu provedla zúčtování se slevou na manželku? Po přečtení mzdové účetní jsem si myslela, že uplatnit můžu.
Děkuji za Vaše rady