Re: záloha na silniční daň
Máme na silniční dani přeplatek, tak nemusím nic posílat, tedy ani žáden výpočet, podle kterého by se přeplatek snižoval? Mluvila jsem se správcem daně, jen jsem myslela, že nějaký papír bych tam měla poslat... A co se týče podnikatele, tak teď jsem z toho zmatená, co je vlastně šéf. Je to ředitel společnosti (s.r.o.), ale je placen jako zaměstnanec. Nebo jsem úplně mimo..
Re: záloha na silniční daň
Výpočet posílat nemusíte, FÚ eviduje přeplatek, který se sníží nebo vyrovná po podání přiznání za 2011.
Pokud jde o ředitele s.r.o. s pracovní smlouvou - je to zaměstnanec, na cesty si vypisuje ces´ták, můžete uplatnit 25 Kč na den.
Rozdíl je u OSVČ. Nepíšete, který je Váš případ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2011 7:32
Dobrý den,
když platím zálohu na silniční daň, kde najdu nějaký formulář? A jak je to s autem, které není osobní, je majetkem šéfa firmy a občas se použije k podnikání? Tam se zřejmě nedá použít platba 25,-Kč za den, ale musí se platit měsíčně? Ještě se používá další auto, toto je osobní, tam tuto sazbu použít můžu?