Re: elektronický podpis OSSZ
Musíte se nejdřív zaregistrovat na OSSZ. Půjdete tam s tiskopisy podepsanými oprávněnou osobou organizace a podpisem na flashce.
Oni Vás zaregistrují do systému, dostanete přidělené registrační číslo a pak můžete odesílat doklady. Zaregistrujte se rovnou ke všem 4 činnostem - Přihlášky/odhlášky, ELDP, Přehledy o výši pojistného a Přílohy k nem. dávkám.
Posílám tak už 2 roky a je to obrovská úspora času (a papíru).
Až vám vyprší platnost certifikátu, tak nový jen ohlásíte na OSSZ pod tím registračním číslem, co dostanete na OSSZ a doklady posíláte dál.
Bez předchozí registrace na OSSZ se Vám odeslané ELDP vrátí s chybovou hláškou, protože jejich systém nebude schopen identifikovat odesílatele.
Re: elektronický podpis OSSZ
Musím jenom souhlasit, že posílání přes PVS je ohromná úspora času. Také to ze začátku neprobíhalo úplně bez problémů, ale stojí to za to, aby to člověk dotáhl ke zdárnému konci. Zvlášť, když výstupy z účta rovnou najíždějí do formulářů určených k odeslání. Opravdu k nezaplacení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2011 9:35
Dobrý den,
na poště jsem si zřídila elektronický podpis, mám ho teď vygenerovaný na flashce. Musím ještě na místní OSSZ? Ptala jsem se na poště, tam mi tvrdili, že tohle je už všechno, ale nejsem si jistá...Chci teď elektronicky podat ELDP, tak aby bylo vše v pořádku.