Re: vyúčtování - srážková daň nula
Tak to se omlouvám za chybně podanou informaci. Na chybu bych přišla až příští rok.
Jdu studovat nový daňový řád... Když na mě to je tak strašně obecné..
Připojuji zkušenost. Zaměstnala jsem jako OSVĆ- DE - důchodkyni , měla výdělek takový, že podepsala prohlášení a daň jí nevyšla. Vím, byla to daň zálohová. Ale když vyplňujete daňové přiznání, uvádíte také položku mzdy v Příloze 1. Tím jsem to na sebe prozradila a paní z FÚ mi volala, že mám vykázané mzdy a musím tedy podat vyúčtování daně.Já na to, že daň žádná nevyšla, to nevadí , musíte i nulové, když vykazujete mzdy.
Ano, to se muselo, ale když se nedodalo, nebyla za to "povinná" pokuta. Teď je.
Musíte podat "vyúčtování" ke každé dani, ke které jste přihlášeni. Pokud nejste přihlášeni ke srážkové dani, tak ho samozřejmě nepodáváte. Ale pokud jste přihlášeni, tak i když žádná daň v daném roce nebyla, musíte podat s nulou.
Já jsem podala nulové Vyúčtování o 6 dní později a dnes dorazila pokuta 500,--Kč, v minulých letech stačlilo během roku napsat prohlášení, že daň vyšla nulová a bylo to OK, bohužel jsem neměla ani tušení o nějakém novém daňovém řádu, kdo má furt ty změny sledovat, když při podnikání chodíme ještě i do práce...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2011 13:32
Má firma povinnost podat vyúčtování srážkové daně i v případě, že v roce 2010 žádnou srážkovou daň neodvedla a ani neměla povinnost odvést? Asi ano, že.