Nemocenská ve výpovědní lhůtě

• (neregistrovaný)

16. 4. 2011 18:56

Prosím o radu ,dostala jsem od zaměstnavatele výpověd pro nadbytečnost k 28.2.2011 konec 30.4.2011 s třemi odstupnými platy.6.3.2011jsem onemocněla virozou tak mi bude neschopnost ukončena k 23.3.2011 mam ještě narok na dovolenou za odpracované měsíce, musím po ukončení neschopnosti nastoupit do zaměstnání ,když se má pozice zrušila a zaměstnavatel mi neumožní odpracovat počet hodin k mé odpovídající pracovní smlouvě30hodin týdně .Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2011 2:16

markov (neregistrovaný)

Re: Nemocenská ve výpovědní lhůtě
      O tom, jestli musíte nebo nemusíte nastoupit do zaměstnání rozhodne zaměstnavatel. Existují 3 varianty:
      1) Bude Vám přidělovat práci podle pracovní smlouvy - chodíte do práce, dostáváte mzdu.
      2) Nařídí Vám čerpání dovolené - bude zaplacená náhradou mzdy. Pokud nevyčerpáte celou dovolenou, bude Vám zbytek proplacen při skončení pracovního poměru.
      3) Nemá pro Vás práci a ani Vám nenařídí dovolenou - pak by Vám měl platit náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.
      Rozhodně nepodnikejte akce typu "po nemoci už do práce nepůjdu a počkám až se zaměstnavatel ozve". Poškodila byste se tím. Po nemoci jděte normálně do práce a počkejte jak se k tomu zaměstnavatel postaví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).