Re: pracovní doba prosím
ano, vím, že ve smlouvě nemusí být uvedeno rovnoměrné nebo nerovnoměrné rozvržení pracovní doby, to asi myslíte
k tomuto jsem našla článek - "Rovnoměrným rozvržením pracovní doby na jednotlivé týdny se rozumí takové rozvržení, při němž délka pracovní doby v jednotlivých týdnech je stále stejná a odpovídá délce týdenní pracovní doby určené zaměstnavatelem pro konkrétní pracovní režim. I při rovnoměrném rozvržení pracovní doby mohou být délky směn v jednotlivých pracovních dnech v týdnu různé, pro naplnění rovnoměrnosti je dostačující, aby součet délky směn v jednotlivých týdnech byl stále stejný. Při rovnoměrném rozvržení pracovní doby není možné, aby délka pracovní doby byla v každém týdnu různě dlouhá. Při rozvržení pracovní doby se týdnem rozumí každé období na sebe navazujících sedmi dnů." a toto my nemáme,zam-nec má každý týden jiný počet směn, vyrovná se to za měsíc, počet hodin vždy splní, myslíte tedy přesto, že se u tohozo zam-ce jedná o rovoměrnou pracovní dobu? děkuji
Re: pracovní doba prosím
já bych to viděl na § 86 ZP a násl. - konto prac.doby, ale tam je podmínkou, že může být stanoven jen kolektivní smlouvou nebo vn.předpisem, v tomto případě se jedná o jiný způsob nerovnoměrného rozvržení PD, ale toto nelze sjednat v PS nebo DPČ. Mám dost podrobný komentář k tomuto problému v ZP od Poradce,chcete-li , dejte mejl a já Vám ho pošlu.Je tam popsáno vše, přesačy, dovolená atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2011 8:41
prosím o radu, zam-nec má ve smlouvě pracovní dobu 20 hodin týdně, má měsíční mzdu, jednosměnný provoz, jenže pracuje dle potřeb firmy, jeden den 5 hod. druhý den 8 hod. další den má třeba volno, každý měsíc vždy odpracuje hodiny dle počtu pracovních dnů v měsíci tzn. v březnu mělo být 23 dnů x 4 hod. tzn. odpracoval 92 hod. jenom odprac. dnů měl jen 20. Jedná se v tomto případě o nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu? Jaké to má dopady ve mzdě? Jak mám ošetřit ve slouvě? Mám nějak přepočítávat dovolenou? Děkuji za rady