Re: MD a dovolená
>navazuju na předchozí dotaz, ohledně MD a čerpání
>dovolené. Pokud ukončím 1.5. MD, následně budu čerpat
>dovolenou z roku 2010 a 2011, pak RD. To je mi jasné.
§ 217 odst. 5
Požádá-li zaměstnankyně zaměstnavatele o poskytnutí dovolené tak, aby navazovala bezprostředně na skončení mateřské dovolené, a zaměstnanec zaměstnavatele o poskytnutí dovolené tak, aby navazovala bezprostředně na skončení rodičovské dovolené do doby, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou, je zaměstnavatel povinen jejich žádosti vyhovět.
>Ale bylo mi zodpovězeno, že zam-kyně má nárok na celoroční
>dovolenou 2011. Což nechápu. proč celý rok, nebude se
>krátit o RD?
§ 223 odst. 1 poslední věta
Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2011 8:31
navazuju na předchozí dotaz, ohledně MD a čerpání dovolené. Pokud ukončím 1.5. MD, následně budu čerpat dovolenou z roku 2010 a 2011, pak RD. To je mi jasné. Ale bylo mi zodpovězeno, že zam-kyně má nárok na celoroční dovolenou 2011. Což nechápu. proč celý rok, nebude se krátit o RD? Děkuji ještě jednou