MD a dovolená

• (neregistrovaný)

18. 4. 2011 8:31

navazuju na předchozí dotaz, ohledně MD a čerpání dovolené. Pokud ukončím 1.5. MD, následně budu čerpat dovolenou z roku 2010 a 2011, pak RD. To je mi jasné. Ale bylo mi zodpovězeno, že zam-kyně má nárok na celoroční dovolenou 2011. Což nechápu. proč celý rok, nebude se krátit o RD? Děkuji ještě jednou

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2011 8:35

jasná (neregistrovaný)

Re: MD a dovolená
      Pokud se řádná dovolená vybírá tak, že navazuje na vyčerpanou mateřskou dovolenou, tak se poskytuje v celoročním nároku bez krácení. Pokud by se řádná dovolená čerpala po rodičovské dovolené, v tomto případě by byla krácená za dny rodičovské dovolené.

• 18. 4. 2011 8:55

markov (neregistrovaný)

Re: MD a dovolená
      >navazuju na předchozí dotaz, ohledně MD a čerpání
      >dovolené. Pokud ukončím 1.5. MD, následně budu čerpat
      >dovolenou z roku 2010 a 2011, pak RD. To je mi jasné.
      § 217 odst. 5
      Požádá-li zaměstnankyně zaměstnavatele o poskytnutí dovolené tak, aby navazovala bezprostředně na skončení mateřské dovolené, a zaměstnanec zaměstnavatele o poskytnutí dovolené tak, aby navazovala bezprostředně na skončení rodičovské dovolené do doby, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou, je zaměstnavatel povinen jejich žádosti vyhovět.

>Ale bylo mi zodpovězeno, že zam-kyně má nárok na celoroční
      >dovolenou 2011. Což nechápu. proč celý rok, nebude se
      >krátit o RD?
      § 223 odst. 1 poslední věta
      Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).