Měsíční mzda nebo hodinová ?

• (neregistrovaný)

18. 4. 2011 9:12

Dobrý den
    mám měsíční mzdu, a teď jsem mluvila s kamarádkou, co chce taky nastoupit k nám do firmy, a ona chce jedině hodinovou mzdu - je to prý výhodnější pro výpočet peněz za svátky. ona bude nastupovat na zkrácený úvazek, a tam prý by při měsíční mzdě dostala i za dovolenou méně peněz . je opravdu hodinová mzda výhodnější ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2011 9:33

xy5

Re: měsíční mzda nebo hodinová ?
      o tom, jak bude odměňována, nezávisí na ní, ale o tom rozhoduje zam-tel
      záleží na zam-teli, jak platí svátek u měsíční mzdy
      dovolená se platí hodinovým průměrem a tolika hodinami, kolik měla ten den odpracovat hodin (je to jedno, zda se jedná o měs. nebo hodinovou mzdu)

• 18. 4. 2011 9:42

petrus (neregistrovaný)

kamarádka si právě může vybrat , jestli hodinovou mzdu, nebo měsíční.
      průměr u měsíční mzdy asi vychází nižší za měsíce kde je více dnů? pak vyjde méně na hodinu než za kratší měsíce - tam zase vyjde víc.
      jaké jsou možnosti placení svátku u měsíční mzdy - píšete , že záleží na zaměstnavateli.

• 18. 4. 2011 11:13

Kara (neregistrovaný)

Hodinová nemusí být vždycky výhodnější. Záleží na počtu pracovních hodin v jednotlivých měsících apod. Napište, jakou by měla měsíční mzdu a jakou hodinovou a jaký by měla úvazek, já Vám se dám příklad.

• 26. 4. 2011 10:01

petrus (neregistrovaný)

měsíční by měla 18 000 hrubého, hodinovou neví, to by si měla říct nějak adekvátně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).