Odpisy -špatně uplatněny

• (neregistrovaný)

18. 4. 2011 11:34

Dobrý den, prosím o radu . za rok 2010 byly u majetku pořízeného 9.2.2010 (odp. skupina 2)nesmyslně uplatněn odpis v celé výši 100%. (47.000)
    V účetnictví to bylo nastaveno dobře, ale výsledek byl špatně. bohužel jsme si toho nevšimli a do do nákladů šlo celých 47.000,--

Co mám nyní udělat? Mělo se odepisovat 5 let a my to máme odepsáno hned v prním roce.
    DP za rok 2010 odevzáno- Prosím bez opravného DP!

Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2011 11:42

v.e.n.d.y.

Re: odpisy -špatně uplatněny
      Máte v nákladech více, než byste měli mít, zkrátili jste svou daňovou povinnost, protože zisk Vám vyšel menší. Co chcete od nás poradit,než podat dodatečné DP a doplatit daň z příjmů?

• 18. 4. 2011 11:54

Anka 2 (neregistrovaný)

Zapoměla jsem , že daň jsme měli 0 a byla by 0 i kdyby odpis byl správně.
      Já vím, že je to děsné, ale nejde to jinak?

• 18. 4. 2011 13:21

VerčaB (neregistrovaný)

pokud je to tak jak píšete, tak bych to nyní asi neřešila, jen bych si k DP přiložila poznámku o odpisu a jak budete mít v příštích letech kontrolu z FÚ na daň z příjmů, tak jim to při zahájení kontroly sdělte.... třeba bude mít někdo jiný názor, uvidíme

• 20. 4. 2011 12:57

V. (neregistrovaný)

http://www.burianpartner.cz/clanek.php?id=28&pravo=2

DOMĚŘENÍ DANĚ FINANČNÍM ÚŘADEM (po daňové kontrole) - penále (§ 251 DŘ)
      * Penále při doměření daně na základě zjištění správce daně činí 20 % z částky doměřené daně (týká se případů, kdy je zvyšována daň, nebo případů, kdy je snižován odpočet daně), resp. 1 % z částky doměřené daně (týká se případů, kdy je doměřením snižována daňová ztráta).
      * Nezávisí na délce doby, která uběhla od původní splatnosti daně.
      * Uplatní se jen v případě doměření daně finančním úřadem, nikoli u případů změny daňové povinnosti např. po podání dodatečného daňového přiznání samotným daňovým subjektem.
      * Předchozí právní úprava: obdobná pravidla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).