Re: Dohoda o rozvázání pracovního poměru
Zdravotní pojišťovnou mi bylo řečeno, že kopie neschopenky nestačí, že je nutné doložit potvrzení OSSZ, že jsou, či byly vypláceny nemocenské dávky. Samotná neschopenka ještě neznamená, že jsou dávky vpláceny.
Re: Dohoda o rozvázání pracovního poměru
Stát je plátcem pojistného prostřednictvím státního rozpočtu za tyto pojištěnce:
j) osoby uvedené v § 5 písm. c), které jsou příjemci dávek nemocenského pojištění.
Tak že podle mne si musí platit ZP ten, kdo nemá na nemocenské dávky nárok. Prostě mi na ZP řekli, že stát platí jenom za ty, co fakticky nemocenské dávky pobírají a že vyžadují právě potvrzení od OSSZ o pobírání dávek, proto jim nestačí kopie neschopenky. Víc mi to nerozvedli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
18. 4. 2011 17:26
Dobrý den ,když zaměstnanec podepíše dohodu o rozvázání pracovního poměru v době nemoci, do kdy a kam se musí nahlásit?Děkuji