Re: oprava auta náklad nebo odpis?
To bych taky ráda věděla, ale to se nedovím, myslím že můj úkol bude to do účta nějak zapotat, aby se uplatnilo DPH.
Není to tak, že auto na úvěr má pojitku havarijí, takže by vlastně klient neplatil žádnou opravu a navíc by to asi opravovala ta firma u které to auta je koupené, nebo ne?
Navíc firma která fakturu vystavila nemá ani ŽL na tento druh činnosti, pokud to tedy nespadá do volné.
Tak DPH si uplatníte každopádně. Do nákladů na vlastní zodpovědnost bych nešla.
Nepátrala bych po tom, jestli je to podezřelé, ale po tom, co je předmětem té fakturace - na tom stojí to, jak to zaúčtujete - jestli je to oprava nebo techn.zhodnocení. Nemusí to být přece oprava po havárii, která by se platila z havar.pojistky, ale i z jiného důvodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2011 20:21
Dobrý den, klient má auto v účetnictví odepisuji ho splácí na úvěr.
Dostala se mi do ruky faktura na opravu nad 100.000,- mám to dát jako službu na 511 nebo 518 v plné výši do nákladů nebo se to přičítá k ceně vozu a odepisuje?