Re: opomenuté životní pojištění
Vyžádáte si potvrzení o zdanitelných příjmech od všech zaměstnavatelů za rok 2009. Pokud Vám za rok 2009 bylo uděláno roční zúčtování zaměstnavatelem, tak ten tam napíše, kolik Vám bylo vráceno peněz. A toto všechno vyplníte do přiznání, navíc uplatníte tu částku pojištění a rozdíl daně Vám ještě vrátí FÚ. Přiznání bude řádné, protože předpokládám, že jste neměla povinnost ho podávat a bude bez sankcí (může být podáno až roky zpětně).
Jak myslíte -....mě by se běhat nechtělo ..... tu částku, která byla zaměstnavatel vrácena píšu do ř. 84 na str 3 ... např. zaplacené zálohy byly 15000 ... při zúčtování bylo vráceno 956 Kč tajkže napíšu do ř. 84 15000-956= 14.044 ......
samozřejmě pokud nejde o bonusy ... to je jinde
A ještě otázka pro jiné .... nemůže paní dostat nějakou sankci za pozdní odevzdání DP ??? protože termín odevzdání byl 31.3.2010
Sankci dostat nemůže. Ten termín je pro ty, kteří jsou povinni podat DP, což ona(předpokládám) není. Ale kvůli tisícovce bych já také DP podávala, ty nenajdete na ulici. Nehledě na to, že s tím žádné velké běhání není, DP stačí podat poštou...
Přesně tak. Na který ve 4 FÚ v Brně spadáte podle bydliště, to nevím, ale stačí podat (zaslat) na kterýkoli FÚ a oni to již přepošlou na ten správný. Nebo si na některý z nich zavolejte a zeptejte se.
Hlavně nezapomeňte na 4. straně vyplnit tu žádost o zaslání vratky daně buď složenkou nebo na účet a podepsat se.
Já bych také přiznání podala, pokud bych si byla jistá, že v budoucnu to pojištění nezruším - pokud byste ho totiž zrušila s výplatou odstupného, pak byste zase ty uplatněné částky musela dodaňovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2011 9:27
Dobrý den, prosím o radu, našla jsem doma dopis z Kooperativy za rok 2009, s vyčíslenou částkou ke snížení daní. Dá se s tím zpětně ještě něco dělat nebo mám smůlu?