Kód OKEČ

• (neregistrovaný)

19. 4. 2011 12:33

Dobrý den, podnkatel FO zaměstnal pět zaměstnanců. Vlastní několik živnostenských listů. Nakládání s odpady, nákup prodej, výroba, obchod a služby neuvedené v příloze 1 až 3. Každý zaměstnanec vykonává jinou práci. Administrativní pracovník, účetní, řidič, manipuační dělník. Podle čeho nastavit sazbu výpočtu úrazového pojištění? Děkuji moc za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2011 14:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Kód OKEČ
      Lepší je podle středu náročnosti ze všech těchto povolání, pokud se nedá určit co převažuje nebo co je těžiště činnosti.V tomto případě bych to dala podle řidiče.

• 20. 4. 2011 15:02

Alice K. (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc. Nějakou dobu platil v sazbě 4,2, v termínu, ale sazba měla být vyšší. Nemáte zkušenost zda doplatit za období, které bylo vypočítáno v nižší sazbě? Ověřuje Kooperativa nějak správnost OKEČ? Ještě jednou díky.

• 20. 4. 2011 15:59

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ještě jsem nezažila, že by to kontrolovali, ale o tom my nevíme, mají možnost si to zkotrolovat bez nás, např.podle zápisu v OR a pod. Já bych to doplatila,pokud se nejedná o velkou částku, ale s prův.dopisem, aby bylo jasno, o co jde. Tu náročnost u profese jsem samozřejmě myslela z pohledu úrazovosti, ale myslím, že jste mě pochopila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).