Re: daň ze mzdy
No paní z FÚ má pravdu, při nepodepsaném prohlášení je z hrubé mzdy (odměny) 3479 Kč opravdu odvedena srážková daň, takže jste daň spočítala i odvedla špatně (na špataný účet). Měla byste to opravit podle toho, jak to ona požaduje. Částka se opravdu bude lišit(v tom máte pravdu vy).
Jenom dodám, že prohlášení mohl podepsat i když nastuipoval v průběhu měsíce - pokud neměl souběh zaměstnání, mohl podepsat prohlášení u vás, jenom byste v tom měsíci neuplatnila slevu na dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2011 13:21
Vystavila jsem potvrzení o zdanitelných příjmech bývalého zaměstance, který si podal daňové přiznání. Paní z finančáku volala, že tam má být srážková daň. Hrubá mzda za část měsíce činila jen 3479 Kč a já jsem srazila zálohou daň 705 Kč. Protože nastoupil během měsíce neměl podepsané prohlášení. Zálohovou dań nastavuji při zadávání zaměstnance do PC, protože v tu chvíli nevím jakou bude mít hrubou mzdu a program na to neupozorní, když je to do do 5000 je srážková daň. A ta paní z FÚ chce, abych jí napsal dopis že, ta zálohová daň na potvrzení je špatně, že to je daň srážková. Já jsem jí tvrdila, že ta srážková daň bude jiná a ona že nebude. V daňových tabulkách jsem našla že srážková daň by činila
521 Kč. Jí jde o to aby tomu člověku vrátila co nejméně. Avlastně kdyby byla srážková daň, potvrzení by se nevystavalo a on by to nezahrnoval do daň. přiznání. A když jí napíšu že ta daň je srážková, on bude mít i d. přiznání špatně. Já to psát nechci když to není pravda a opravovat taky ne. Co byste dělali vy? Poraďte prosím.