Zákonné poj. zaměstnavatele - dohody?

• (neregistrovaný)

19. 4. 2011 14:32

Dobrý den,

chtela jsem se zeptat, zákonné pojištění zaměstnavatele se platí i za zaměstnance, kteří jsou na dohodu o provedení práce a někteří svou práci vykonávají z domova? Nyni jsem totiž zjistila, že v roce 2009 nebylo za tyto dohody odvedeno pojistné kooperativě... takže bych to zřejmě měla správně dopočítat i s penále...
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2011 14:37

Lenka R. (neregistrovaný)

Re: zákonné poj. zaměstnavatele - dohody
      Zákonné pojištění se platí z vyměřovacího základu na sociální pojištění, dohody tedy toto nesplňují a pojistné se z nich neodvádí.

• 19. 4. 2011 14:43

Renáta (neregistrovaný)

Vedly se zde na fóru dost obsáhlé diskuze na toto téma...snad jediné, na čem se diskutující zde shodli je případ, kdy máte i zam-ce na HPP - DPP se nezapočítávají...rozpor v názorech vzniká v případě, že máte pouze zam-ce na DPP, někdo tvrdí, že se musí platit minimum, což je Kč 100,--/kvartál...někdo tvrdí neplatit vůbec...záleží na Vás, ke kterému názoru se přikloníte...já osobně zastávám názor, že pracovní úraz se může stát i zam-ci na DPP...

• 19. 4. 2011 15:24

misa345 (neregistrovaný)

Děkuji moc za zprávu. Promyslím to a zeptám se jednatele ať si to určí on. Dále jsem se chtěla zeptat, pojistné se hradí dopředu za každý kvartál, ale nyní se mi stalo, že jsem zaplatila v lednu za 1. Q 2011 částku 2545 Kč za zaměstnance, ale v březnu 2 zaměstnanci z pracovního poměru odešli. Mám si tedy ten přeplatek strhnout z další platby? Ještě se mi toto nestalo, tak nevím co s tím, a chci abych to měla účetně správně. Děkuji moc.

• 19. 4. 2011 15:30

Maxx (neregistrovaný)

V lednu jste platila podle vyměřovacích základů z IV/10. To, že odešli zaměsntnanci se projeví ve vyměřovacích základech (budou nižší) za I/11, což bude základ pro výpočet zákonného pojištění na II/11.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).