Mateřská - min. doba trvání prac. pom.?

• (neregistrovaný)

19. 4. 2011 18:19

Dobrý den, jsem těhotná a 29.4.2011 nastupuji na MD. Je stanovena nějaká minimální doba po kterou musí trvat pracovní poměr, aby z něj mohl vzniknout nárok na mateřskou, když je splněna podmínka, že pp skončil během ochranné 180 denní lhůty před nástupem na MD? Nyní jsem vedena na úp od 1.3., předtím jsem byla celý únor zaměstnaná. Jen pro úplnost uvádím že předtím 2 měsíce na brigádě (DPP) a do 20.10.2010 taky zaměstnaná (ten poměr trval cca rok a půl). Ze staršího loňského pp mi o fous uniklo těch 180 dní, ale předpokládala jsem, že alespoň z toho letošního pp, byť trval jen měsíc, budu mít vypočítanou mateřskou. Prosím o informaci jak to je. Moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2011 19:57

RenataH (neregistrovaný)

Re: mateřská - min. doba trvání prac. po
      Obávám se, že vás nepotěším - pokud váš PP letos trval pouze měsíc (únor), pak ochranná doba z tohoto PP je také měsíc, tudíž byste musela na PPm nastoupit do měsíce po uončení PP. Nebudete mít tedy nárok na PPM a nebudete si tedy ani moci vybrat variantu pobírání rodič.příspěvku.

• 19. 4. 2011 21:45

Majdulka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Tak to je pro mne moc špatné. Prosím o váš názor, mám se ještě pokusit rychle sehnat práci případně zkusit poprosit předchozího zaměstnavatele (z února) ať mě vezme, bude mi to co platné když ještě na týden někam nastoupím??? Nebo už mi to stejně nikdo neuzná? Moc děkuji.

• 19. 4. 2011 22:17

RenataH (neregistrovaný)

No pokud se vám podaří přesvědčit někoho,aby vás na těch pár dnů zaměstnal, pak byste měla vyhráno,tím pádem by vám nárok na PPM vznikl. Držím palce...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).