Re: Placené volno na na hledání práce
A vy chcete volno celý den? Na slučování volna jste se domlouvali?
Je možné, že zaměstnavatel se slučováním nesouhlasí a proto Vám dává jen "svou zákonnou placenou část - půlden"
NV č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci
Bod. 11 Vyhledání nového zaměstnání
Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2011 23:32
dobrý den ,měla bych dotaz, dostala jsem výpověd pro nadbytečnost ,mám nárok podle § 52 placené volno ,které se může slučovat po dobu výpovědní lhůty?Zaměstnavatel mi dává půl volna placeneho a půl volna neplaceného,je to tak správně.Děkuji za odpověď.