Re: dodatečné daňové přiznání
No tak o Vás tedy pochybuju, že jste pracovala na FÚ... Mám tam kamarádku, která si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemůže - spíše naopak. Navíc tazatel nemůže ani nechce podávat opravné... Pro tazatele: lhůty pro stanovení daně řeší §148 daňového řádu. Vykládám si to tak, že v tuto dobu Vám to dodatečné daňové přiznání lhůtu skutečně neprodlouží - to jen v případě, podal byste-li ho v posledních 12 měsících před uplynutím řádné tříleté lhůty. Snižujete-li daňovou povinnost, nezapomeňte toto odůvodnit.
Také o tom pochybuji. A nebo věděli, proč se s paní rouzloučili. Podávala jsem už několik desítek dodatečných přiznání a nikdy žádná kontrola. K tomu výkladu §148 - chápu to stejně.
a když se jedná o rok 2008,2009 a 2010, účtoval jsem i telefony manželky, je spolupracující osoba ale faktury jsou na její jméno, ač podnikatel jsem já,ale ona všechno vyřizuje....jak si mám vysvětlit....v posledních 12 měsících před uolynutím řádné tříleté lhůty...lze to přeložit trochu česky,lidsky? děkuji Jirka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2011 6:20
dobré ráno,prosím vás,když podám za rok 2009 DDP k DP prodlužuje se tím doba o další roky kdy je možná kontrola z FÚ? děkuji Jirka