Re: nechtě vyplacena sleva na poplatník
Myslím si, že málo která nedává zaměstnanci v poslední výplatě když končí během měsíce slevu na poplatníka. Má mi teď přijít Potvrzení o zdanitelných příjmech, tak tam bych to měla zjistit, a pokud to tak bude, tak to budu muset holt opravit. Škoda, v tom ročním zúčtování by to bylo jednodušší.
Nebylo by to jednodušší, protože by mohl vzniknout nedoplatek daně a ten se nevybírá. Opravdu je potřeba to opravit v nejbližší mzdě. A myslím, že opravdu málokterá první účetní nedá slevu, když pracovník končí během měsíce (přece ani nemůže vědět, zda z-nec někam potom nastoupí)
asi jsem na tvrdo já. nepracuji se mzdami dlouho, tak proto mám teď s tím problém. máme program stereo od ježka. Tam kde mi program vypočítává daň to nemám kde vepsat s mínusem.
mám tam upravený základ daně,zaokrouhlený,daň, pak jsou slevy na dani - poplatník, invalidita...., daň po slevě, pak daňové zvýhodnění - vyž.děti, slena na dani za děti,daňový bonus, pak daň z příjmu. Tam to nevpíšu. Pak jsou Srážky ze mzdy a před tím výpočet soc. a zdrav. poj.
Neznám tento program, ale měl by mít, jako většina programů, někde v číselníku druhy mezd, kterými zadáte do mzdy natvrdo částku, tak že vám např. vyjde, že mu musíte srazit 500,- Kč daň jako přeplatek a ten tam zadáte tím správným druhem mzdy přímo do dokladu, (jinak si normálně program dań vypočítá sám, nezadávate ji) např. druh mzdy daň po slevě se vám odečítá ze mzdy a vy ji dáte s opačným znaménkem a vlastně bude v tomto měsíci daň větší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2011 9:17
Co dělat v případě, kdy zaměstnanec nastoupil v průběhu měsíce a před tím pracoval v tom měsíci u jiného zaměstnavatele.
Neuvědomila jsem si, že nemůže dostat slevu na poplatníka, když ji dostal u bývalého zaměstnavatele.
Musím to nějak hned spravit nebo se to v ročním zúčtování srovná!?