OT: SVJ člen výboru odstoupení

• (neregistrovaný)

20. 4. 2011 10:39

Můžete mi někdo poradit. V roce 2003, při zakládání společenství vlastníků jednotek v našem domě jsem byla zvolena za člena výboru. Po rozvodu jsem se, ale z domu odstěhovala, ale stále bohužel vlastním 1/2 bytu. Protože vůbec nevím co se v domě děje, zaslala jsem loni dopis s doručenkou předsedovi výboru SVJ, že z funkce odstupuji. Nyní jsem v OR zjisitla, že jsem tam stále uvedená jako člen výboru. Nevím jestli mám podnikat ještě nějaké kroky, abych se zbytečně nedostala do problémů z důvodu členství ve výboru? Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2011 11:00

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: OT: SVJ člen výboru odstoupení
      Nahlédněte do Vašich stanov, kde by měl být postup při odstoupení z funkce.

Pro informaci: podle vzorových stanov člen výboru musí PÍSEMNĚ oznámit své odstoupení orgánu, jehož je členem. Osoba přestává být členem výboru dnem, kdy tento orgán odstoupení na své schůzi projednal, nejpozději však do 30 dnů po oznámení.

Pokud se Vaše stanovy podobají vzorovým stanovám asi již nejste členem výboru.

Můžete vyzvat výbor, aby Vás vymazal z rejstříku. Pokud tak neučiní můžete požádat soud aby uvedl zveřejňované informace do souladu s právním stavem.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).