Re: Pořízení zboží z EU a reverscharge
Děkuji za odpověd, tak to děláme, ale dnes byl u nas dan. poradce, a ze to máme špatně, ze RS mam delat k datu vystaveni jejich faktury ! I kdyz v parag. 35 je to docela jasne napsane. Nemate nekde odkaz na nejaky odborny clanek, co bych mu predlozila ?
Jeste chce, abychom cas. rozlisovali na dny uroky z uveru ćo mesicne splacime. u leasingu to mame take a tam jsme to nikdy takto na dny nedelali, telefony delame take mesicne - stale se opakujici vydaje, a tak ted nevim, neni to zbytecne a zvlastni, kdyz to budeme jen u uveru delat denni a jeste se jedna o mes. castku 2 tis. kc ? nemůžete prosím poradit nebo názor jak to děláte vy ?
Až pozdě večer odpovím, teď nemůžu :-)
http://www.i-poradce.cz/SubPages/OtvorDokument/Clanok.aspx?idclanok=102373
sice starší
Mj., jak podle daňového poradce budete postupovat
1. když faktura nedorazí
2. pokud bude na faktuře ustanovení, že do úplného zaplacení nemůžete nakládat se zbožím jako vlastník
S tím časovým rozlišováním na dny - při úroku a splácení tak malých částek se mi to zdá podivné.
no kdyz pry nedostanu fa, tak je chyba ve firme a ze si musime byt schopni zajistit spravne kolovani dokladu, jinak vznikaji problemy ....
bod 2. me nenapadl k diskusi...
Jdu procist toho poradce ....
I na skoleni nam ted rikali, ze to nektere ucetni delaji timto zp. a ze to je spatne, at si na to davame pozor.
v parag. 35 mi to prijde docela pekne popsane
V kazdem pripade vam moc dekuji za konzultaci a odkaz a preji hezký den
viz §13/1
a pak jednotlivá ustanovení
takže vám nepomuže datum vystavení faktury, pokud nemáte zboží ( což se přece jen někdy může stát nebo s ním nemůžete nakládat jako vlastník).
Ke kolování dokladů chápu, nicméně z praxe vím, že někdy "nedonutíte zahraničního dodavatele" ke správnému kolování dokladů v jeho firmě :-).
Rozumim, no otevru znovu diskusi i ohledne tech uroku..
ja zatim za ten pul rok co to delame jsem nemusela zadne komplikace resit, vzdy nam pekne dojde zbozi a fa mam do tydne zuctovanou a vymerene DPH. udela se skladova přijemka,kde se zbozi prepocte kurzem kdy naskladnuji. a ja pak jak mam fa, za tech par dnů, tak tim kurzem zas zauctuji do deniku a soucasne doplnuji udaje a vystavuji RS. na konci roku vyjel stav skladu s ocenenim - važ. prumerem, a to jsem preuctovala - 504
Tak to urcite ne, tam zadne uroky mezi spojenyma osobama nejsou, zadne pujcky, uvery jine nez k vozu....
pry ted na prelomu 2010/2011 je urok + poj. 4 tis. kc, za rok to bude uz jen napr. 2 tis. a za dalsi rok napr. 100 kc. a ze to je potreba z toho duvodu rozlisit... splatka je spl. 12/1/2011 a je vlastne za období od 13/12//2010 - 12/1/2011
ten uver si myslim,ze si priste vysvetlime a nebudeme rozpocitavat na dny
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2011 13:03
Dobry den, prosim o radu jak správně postupovat. 13. 4. mi dojde faktura od platce z EU za zboží. Faktura má datum vystsaveni např. 5.4. Do účetnictví na účet 504 zapisuji 13.4. kurzem z tohoto dne.
Jakym kurzem udelam reverscharge ?