Daň z převodu nemovitosti

• (neregistrovaný)

20. 4. 2011 13:26

Dobrý den,
    prodali jsme zahradu, podali přiznání k dani z převodu nemovitosti, doložili jsme znalecký posudek, a zaplatili včas daň z převodu nemovitostí ( z ceny dle posudku, byla vyšší, než kupní). Od FU jsme nyní dostali výzvu k odstranění pochybností při stanovení ceny nemovitosti. Netuším ale, jak mám já sama odstranit pochybnosti , proto jsem právě dodávala a platila znalecký posudek , poradíte prosím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2011 13:48

VerčaB (neregistrovaný)

Re: daň z převodu nemovitosti
      zavolejte si odpovědné pracovnici, která je uvedena na výzvě a sdělte jim, že znalecký posudek byl dodán a že nevíte, co po Vás ještě chtějí....
      já jsem vloni zažila něco podobného - měla jsem vše taky zaplaceno, doloženo a nakonec mi po půl roce přišla výzva, že jsem DP nepodala... Když jsem jim zavolala, tak mi pracovnice sdělila, že se jim to přiznání asi někam zatoulalo a že to pohledá. Tím to pro mě skončilo...

• 20. 4. 2011 15:39

... (neregistrovaný)

Správce daně musí ve výzvě specifikovat konkrétně v čem má pochybnosti při stanovení ceny nemovitosti (např. starý znalecký posudek, nebylo oceněno obvyklou cenou atd.). Neurčité pochybnosti nejsou v souladu s §89 odst.2 DŘ. Takže se obraťte na správce daně (pokud nechápete, co SD chce) nebo pochybnosti ve spolupráci se znalcem odstraňte.

• 20. 4. 2011 22:39

paetra (neregistrovaný)

Správce ve výzvě uvedl pochybnosti o správnosti ocenění . Zkusím se tedy obrátit na znalce, děkuji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).