Re: Nemocenská v den výpovědi - platíme
Náhradu platí zaměstnavatel jen po dobu trvání pracovního poměru. Jelikož zaměstnanec s vámi uzavřel dohodu o ukončení prac.poměru k 20.4., končí jeho nárok na náhradu tímto dnem. A jelikož jsou první tři dny neplacené, tak zaměstnavatel nezaplatí nic. Další dny do 21 dne budou nezaplaceny, od 22. kal. dne pak bude platit nemocenskou OSSZ.
Re: Nemocenská v den výpovědi - platíme
To je lhůta, ve které může zaměstnanec předložit nemocenskou a má na ní nárok. Ale zaměstnavatel nic neplatí - není již jeho zaměstnancem, od 22 dne platí nemocenskou OSSZ. Vy jen vyplňujete přílohu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2011 9:23
Dobrý den , budeme prosím platit nemocenskou v případě, že zaměstnanec byl ráno přichycen v pracovní době s novinami, a když za ním přišla šéfka s testrem na alkohol ( je to alkoholik a kdykoliv mu změříme alkohol), tak raději hned podepsal výpověď dohodou k 20.4.2011 , dnes mi dorazil na stůl nemocenský lístek , že je nemocen od 20.4.2011..... myslelala jsem, že mu budeme vyplácet 3+12 dnů nemocenské .... ale tady v diskuzi jsem četla jeden příspěvek, kde měla ukončení dne 28.2. a nemoc od 25.2. a protože to vzniklo v těch 3 neplacených dnech, tak mu nemocenskou bude platit až sociálka a to od 22 dne. Jsem z toho jelen, poraďte prosím.... jdu zatím studovat ,