Re: Auto na úvěr v Pohodě
poskytnutí úvěru 321/461 - použila jsem "bankovní úvěry"
v agandě ostatní závazky si připravím závazekl na každou měsíční splátku podle splatnosti ve splátkovém kalendáři
předkontace splátek:
MD 461 - jistina
MD 548 - pojištění
MD 562 - úroky
DAL 325 - celá měsíční částka k placení
při platbě uhardíte klasicky 325/221
děkuji, mám dvě zálohové faktury, tudíž těmi zlikviduji částečně celou částku na auto a poté mi zůstává ta přijatá faktura částečně uhrazena - zůstává těch 50% a poté už jen tvořím ty závazky jak píšete, ale ta faktura mi zůstane viset jako neuhrazena - nebo převedu nějak tan zůstatek té faktury? promiňte, že se ptám jako tele, dělám to poprvé
tu úhradu udělejte v interních dokladech - např. přes pomocný účet 321/395 - klasická likvidace přijaté faktury
a pak poskytnutí úvěru opět v interních dokladech
395/461
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2011 14:25
Moc prosím o radu. Čtvrtletní plátce dph,firma vede účetnictví. V březnu pořídili osobní auto, kategorie M1, kupní cena 225000 s DPH. Takže jsem udělala přijatou fakturu, 042/321 - nárokuji si celé DPH. Firma zaplatila 50%, zbylých 50% je úvěr. Mám splátkový kalendář, kde je uvedeno, že výše úvěru je 112495,-kč,je zde uvedeno kolik je jistina, kolik úrok, celková výše splátky, kolik je pojištění auta. Jak teď postupovat v programu Pohoda?