Re: form filler prosím Markov
Načtěte všechny ELDP najednou (z té kumulace). Po jednom to taky samozřejmě jde, ale jestli máte 300 lidí, tak bych to po jednom nedělala.
Pokud máte v programu všechno dobře nastavené, tak by Vám FormFiller neměl hlásit chyby - mělo by se Vám všechno načíst do správných políček. Formulář Vám ohlásí, že nemáte např. u muže rodné příjmení a bude to chtít doplnit.
Logickou správnost zkontrolujete ikonou se zelenošedým zatržítkem a pokud to bude všechno bez chyb, pak už dáte jenom odeslat přes ikonu se státní vlaječkou - to je přístup rovnou na Portál.
Ještě doplním - jakmile budou ELDP z Portálu na OSSZ předány, přijdou Vám do e-mailu 3 zprávy - ta první bude, že podání bylo přijato, druhá bude, že začalo zpracování podání a třetí bude výsledek zpracování - obvykle "podání bylo zpracováno bez chyb" a pokud by se chyba zjistila, pak tam bude napsané kde ta chyba je.
Děkuji mnohokrát za rady, už to mam načtené, zkontrolovala jsem to a vše vypadá v pořádku, jenom ještě nevím, co mám doplnit do ID transakce...bez toho mě to nechce pustit dál.
Já má nastavení odesílání pomocí ID uživatele a hesla (nikoli pomocí certifikátu). Tedy certifikát to samozřejmě používá, ale prvotně mám certifikát zaregistrovaný přímo na portal.gov. Je mi líto, já už si nepamatuji jak přesně se to dělalo, je to už véce jak 2 roky.
Zkuste zavolat na hotline Portálu, na mně tam byli milí a ochotní a vedli mě krok za krokem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2011 8:22
Mohla bych poprosit o pár rad ohledně elektronického podpisu v programu form filler, teď mi konkrétně jde o ELDP, které chci takto poslat, certifikát mám vyřízený, zaregistrovaná na sociálce jsem, nainstalovala jsem si program form filler. Z mého mzdového programu jsem si vygenerovala ELDP zaměstnanců v xml formátu, mám vygenerování pro každého zaměstnance zvlášť a pak mi program ještě udělal tzv. kumulaci, kde jsou všichni zaměstnanci najednou. No a teď co dál, stáhla jsem si tedy z www.cssz.cz elektronický formulář pro ELDP, načetla jsem prvního zaměstnance (nevím, zda jde načíst všechny najednou nebo zda se musí posílat každý zvlášť) a teď si nejsem jistá co mám dělat dál. Mohla bych požádat o radu? Z předchozích diskuzí to vypadá, že víte co s tím vším dělat, aby to bylo v pořádku odeslané :-)
Děkuji