Re: čerpání RD a čekání druhého potomka
moc všem děkuji, o té dovolené už jsem něco studovala a myslela jsem si to. Nastupuji až přelom červen/červenec, takže se mi o něco zkrátí. Pro mě bylo jen nejasné o co vlastně zaměstnavatele teď žádám, a děkuji prvně zažádám s papíry od gyn. o mateřskou a potom jak bude končit tak o dovolenou a následně o čerpání RD do tří let věku dítěte... ještě jednou moc všem děkuji M.
Re: čerpání RD a čekání druhého potomka
ano, do zaměstnání předáte žádost o PPM
také se včas zeptejte na dávkách, že budete končit s výplatou rodič. příspěvku, pokud ho pobíráte (abyste nemusela případné přeplatky na dávkách vracet)
až skončíte MD (pobírání PPM), potom si můžete písemně zažádat zam-tele o čerpání rodič. dovolené (délku si můžete určit - max. do 3 let dítěte) a ihned po pobírání PPM si zajdete opět na dávky a zažádáte o rodič. příspěvek (délku si určíte sama a dle zákona - může být v odlišné délce než co budete žádat zam-tele o RD)
MD, RD - § 195, 196 Zák. práce
dovolená po MD - § 217/5 Zp (pozor, pokud si o D nepožádáte ihned po MD, pak § 218/3 Zp)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2011 8:55
Dobrý den, Jsem v současné době na RD s prvním dítětem, do srpna 2011. Nyní čekáme druhé dítě, termín máme v červenci 2011, takže bych měla u zaměstnavatele navazovat. Můžete mi poradit,jak správně teď postupovat. Když mi dá doktorka papíry k MD mám je poslat zaměstnavateli i s nějakou žádostí o čerpání MD na tři roky? něvím jak se to vůbec dělá. Je celkem daleko, abych za ním zajela a vyřídila vše osobně.
Děkuji Maminka