Re: Proplacení svátků so + ne
Já Vám také přeji pěkný den, přesto Vám nedám pokoj a ještě se zeptám, má ve smlouvě plat fixní po-pá 40/h týdně...takže když mi vyjde svátek na středu, a já pracovat nebudu, proplatí mi zaměstnavatel 8 h minimální 48,10 kč/h. Jestli se ptám jako pitomec, prosím nesmějte se mi....:o)
Re: Proplacení svátků so + ne
Záleží na tom, jak zaměstnavatel svátky platí. U měsíční mzdy se může za svátek, který jinak připadně na pracovní den, platit svátek průměrnou hodinovou mzdou a nebo se měsíční mzda někrátí a i když jste doma, dostanete měsíční mzdu jako když odpracujete celý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2011 10:41
Dobrý den, jsem zaměstnaná jako prodavačka, a chci se zeptat, že mi zaměstnavatel musí proplácet i svátky o víkendu i když nepracuji? V týdnu když je svátek mi je jasné, že ano, ale když to vyjde na sobotu a neděli tak by to mělo být také proplacené. Děkuji