Daňový doklad po roce....

• (neregistrovaný)

23. 4. 2011 20:32

Prosím o radu -
    vloni jsem místo ČEZ poslal omylem zálohu 5000 vodárně, ta posílá jednou ročně vyúčtování a kalendář záloh na celý rok. Ti si zanesli 5000 do záloh ale mě o tom řekli až po roce - v 3/11 když poslali vyúčt. za celý rok. Požádal jsem dodatečně o doklad DPH na 5000, přišel teď v březnu, dDUZP 4/2010 datum vystavení dokladu prý 4/2010 :/ Co s tím prosím, jak účetně v PÚ a jak v přiznání k DPH???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2011 9:30

annonym (neregistrovaný)

Re: daňový doklad po roce....
      1. Na DPH máte nárok 3 roky. Takže si DPH z tohoto DD můžete uplatnit např. v DaP k DPH za 04/2011, max však 3 roky od data, kdy vám vznikl nárok na odpočet (tedy od 04/2010).
      2. V účetnictví zálohy neúčtujete do nákladů, ale na 314. Takže je jedno, komu jste zálohu poskytli. Jedině, pokud rozlišujete zaplacené zálohy analyticky, opravííte AU a opravíte účty podle dodaného DD. Do nákladů máte jistě zaúčtovanou dohadnou položku, která vyjadřuje zatím nevyúčtovanou spotřebu.

• 24. 4. 2011 15:03

Tomas (neregistrovaný)

Moc díky za odpověď, můžu tuto částku normálně zahrnout do DPH za 1Q/2011, nebo musím udělat dodat. přiznání k 2010? mám dojem, že dřív jak uplynul kalendářní rok, smůla, jen dodatečné....nastala v tomto ohledu pozitivní legislat. změna?
      Díky, Tom

• 24. 4. 2011 17:02

VerčaB (neregistrovaný)

dodatečné dělat nemusíte, toto není novinka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).