Re: Dluh po zemželém manželu
Ano, to máte pravdu, v případě SJM dlužila již před smrtí manžela. takže pro ni se úmrtím nic nemění. Jenom do toho příliš nezapadá tvrzení notářky...
Re: Dluh po zemželém manželu
hele amatére:-) ona nic nezdědila, tady jde o to, že dluh vznikl za manželství, tudíž zřeknutí se dědictví jí nepomůže. pomůže jí, když prokáže, že si manžel vzal půjčku bez jejího vědomí a pouze pro své osobní užití:-) a u takovéhle částky by ten právník možná vyšel i dráž:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2011 18:47
Manžel si vzal v roce 2008 půjčku u Homecreditu, kterou později navýšil na částku 20.000.-Kč. Já jsem o půjčce nevěděla, nic jsem nepodepisovala. Až u notáře byla pohledávka uplatněna, ale protože vdova nic nedědila, nebyl žádný majetek,ani finance po zemřelém, bylo notářkou sděleno, že nemusí Homecreditu vdova nic platit. Tato pohledávka byla postoupena právní firmě, která nevybíravým způsobem tlačí na vdovu, že nebudou účtovat penále, když okamžitě vše doplatí - jedná se o cca 16.000.-Kč.Argumentují " solidaritou " , která údajně vzniká tím, že jako manželé neměli vypořádáno bezpodílové spoluvlastnictví a proto musí vdova vše doplatit. Myslím,že nemají pravdu, ale prosím, poraďte, tlačí nás čas.