Re: Nová práce a těhotenství
Rozhodně nastupte, protože i kdyby Vás propustili ve zkušební době, budete pobírat nemocenskou (pokud budete nemocná) a pak mateřskou (pokud PPM stihnete do 180 dnů od ukončení prac. poměru a pokud splníte podmínku pojištění 270 dní ve dvou letech před začátkem pobírání PPM). Nemocenská a PPM by se vypočítávaly z výdělků dosažených u tohoto zaměstnavatele. Ve zkušební době bohužel nejste ničím chráněná, ani nemocí, ani těhotenstvím, jen Vám nesmí ve zkuš. době ukončit prac. poměr v prvních 3 týdnech nemoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2011 19:57
Dobrý den,
mám velmi závažný dotaz. Zjistila jsem, že jsem těhotná, ale zároveň mám nastoupit do nového zaměstnání. A teď nevím, co mám dělat. Když nastoupím, můžou mě propustit ve zkušební době, i když jsem těhotná? Nebo se na mě vztahuje zákaz výpovědi? A když půjdu na nemocenskou, bude mi vyplácena nemocenská? A následně peněžitá pomoc v mateřství? Nebo nemám vůbec nastupovat? Budu vůbec něco pobírat? Jsem v současné době v evidenci úřadu práce.
Prosím o radu.
Děkuji Vám moc.