Re: Nárok na odpočet DPH Prosím o pomoc
Číslo účtu zná finanční úřad z registračních údajů, tedy pokud jste ho neměnili.
Můžete napsat přílohu, že nežádáte o vrácení nadměrného odpočtu, který vznikl za zdaňovací období březen 2011.
V tom případě zůstane částka na účtě DPH na FÚ.
Nemusíte psát, že chcete pak, aby se to postupně strhávalo, automaticky to nude následně zaúčtováváno na daňovou povinnost dalšího období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2011 6:06
Prosím o pomoc, pro někoho asi triviální otázka, ale pro mě docela problém. Máme nemocnou paní účetní a já jsem dostal za úkol sestavit přiznání k DPH (no ona ho vlastně udělá Pohoda), ale všiml jsem si, že na formuláři není nikde číslo našeho účtu, mají nám vracet DPH, tak jak budou vidět na který účet nám toto DPH mají poslat, většinou totiž platíme my, anebo se k tomuto přiznání dá ještě nějaký "průvodní dopis", kde se toto číslo účtu uvede? A ještě sem se chtěl zeptat, nešlo by udělat něco v tom smyslu, že by nám to DPH nevrátili a my jsme požádali, aby nám to strhávali z toho co budeme platit v dalších měsících, uvedu raději příklad 4/11 vrací 1.000.000,--, 5/11 máme platit 500.000,-- a 6/11 máme platit 500.000,--, 5/11 a 6/11 nezaplatíme nic a protože jsme si nenechali vrátit 1.000.000,-- za 4/11 strhnou nám to z toho.
Moc děkuji za odpovědi....