Re: krabice z EU
Dobry den, jeste mam jednu otazku. pokud mam fa spolecne se zbozim a jsou tam i ty krabice. Tak zbozi udelam 504, krabice 501. sklady mame B, udelam prijemku pouze na to zbozi, ktere nam tam třeba chvili leží, ale krabice jdou hned pryc. A na to zbozi si na konci roku vyjedeme a zkontrolujeme dle inventury fyzicke, ze ? může tak byt ? Jeste ke kurzum. Skladnik naskladni zbozi v kurzu kdy naskladnuje a ja kurzem treba az za tyden, jak mam v ruce fakturu tak zapisuji do ucta a zaorven doplnuji udaje. Neni to problém ?
V rozúčtování položek na 504 a 501 určitě není problém,když je máte zvlášť uvedené, ale kurz by měl skladník používat stejný jako Vy, budete se lišit hodnotově, měl by použít kurz z faktury, tedy myslím já, proč riskovat zbytečné hledání rozdílů, i když ve způsobu B to asi uzavřete k 31.12. fyzickou inventurou a kurz nebude podstatný. Tedy skladník má kurz někde na dod.listu o týden dříve. Asi v B to nebude problém, říkáte stejně, že jsou hned pryč, takže je budete stejně oceňovat podle poslední ceny někdy ve 12/11.
No jedine to chapu, že u fa se stejne nakladove stejne vyrovnava kurz.rozdil při uhrade nebo při přecenění a co mi vyjede na skladu pri skladech B mi vyjde arit. prumer a ten preuctuji na sklad. A zasoby se neprecenuji a konci roku, tak leda tak ....:(
dekuji za probrani situace a rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2011 12:29
Dobry den,
prosim o radu. dosla mi dnes faktura za obalovy material od dodavatele z EU, registraovany k dph. budeme v tom posílat zbozí, které prodáváme. pro nás je to materiál a otázka je zda mám účtovat na 501 a v přiznání k dph mám vykázat jako pořízení zboží ?