Zdravotní pojištění

• (neregistrovaný)

27. 4. 2011 6:29

Dobrý den. Zam. pracoval tento měsíc u předchozího zam-tele, pak byl týden na ú.p. a 20.4. nastoupil k nám. Zdr. pojištění při nástupu do zam. v průběhu měsíce se bude počítat (pokud nepřesáhne v.z. 8000) takto? 8000:30x11= 2933,-Kč to je pro něho min. vym. základ. Poklud ho nedosáhne, musí si to zdr. poj. do min. v.z. doplatit zaměstnanec. Mám to dobře? Trošku se tu dohadujem. Díky J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2011 6:58

J. (neregistrovaný)

Re: Zdravotní pojištění
      Děkuju moc za reakci. Mám tu ještě jeden dotaz. Loni v říjnu nastoupil zam-nec 22.10.2010. Před tím nepracoval nikde, ani nebyl na ú.p. a v průběhu října u nás nastoupil na DPP, potom na HPP. Jeho v.z. byl 2513,- Kč a z toho bylo odvedeno zp. Podle mne je to špatně. 8000:31x10 je 2581,- Kč a z toho podle mne měli odvést zp. Bývalá mzdová vždy při nástupu zm-ce v průběhu měsíce zadávala v programu aby se min. v.z. nedopočítával do min. v.z. a ono to sice nedopočítávalo do 8 tisíc, ale nedopočítávalo to ani do poměrné části min. v.z. Prosím o váš názor a jestli je to špatně jak si myslím, tak jak to opravit? Děkuji.

• 27. 4. 2011 7:44

jasná (neregistrovaný)

Vyměřovací základ měl být 2 581, celkem mělo být odvedeno 349,- Zkuste ještě přepočítat odvod a pokud nebude dobrý odvod, tak zavolejte na příslušnou pojišťovnu a domluvte se, že provedete opravu za říjen. Uděláte nový přehled (budete muset ručně) a chybějící odvod doplatíte.

• 27. 4. 2011 7:59

J. (neregistrovaný)

Díky moc za odpvěď a přeju pěkný den. J.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).