Re: Neplacené volno - ZP
z 10.000
9 % ZP zaměstnavatel = 900,- Kč
4,5 % ZP zaměstnanec = 450,- Kč + 36 za neplac.volno (výpočet výše, pokud je to v 04/11)
celkem tedy odvedete ZP 1386,- Kč
písemnou žádost od zaměstnance s tím, že si ZP za neplac. volno bude hradit v celé výši 13,5 %
Re: Neplacené volno - ZP
dobrý den, prosím jak to bude ze ZP za zaměstnavatele, zkusila jsem si v programu POhoda, vypočetl mi navýšení za jeden den o 266,67, zaměstnanec doplatí pojištění 12 a zaměstnavatel 24.
Když se však dívám na výplatní list
27889 je základ zdravotní vypočteno k odvodu 2510 a pod tím řádek
z toho se nezahrne a je těch 24 odpočteno ... aháá to je na superhrubou mzdu k dani..
tak to je OK - to jsem pochopila.
Jen se ještě zeptám, když nechám celý odvod na ZP za firmu v nákladech, nevylučuji tento odvod za neplacené volno za pracovníka z daňových nákladů?
Děkuji moc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2011 9:16
Dobrý den,
prosím o radu, jak postupovat ve výpočtu ZP, pokud si zaměstnanec vezme po předchozí domluvě se zaměstnavatelem 1 den neplacené volno. Zaměstnanec má vyčerpanou dovolenou. Ve dnech neplaceného volna mu firma nechce platit pojištění, jelikož to nejsou překážky s náhradou mzdy.
Poradíte někdo?
Mockrát děkuji
V:Z: